Home

De Gouden Wing is al jaren het insigne voor luchtscouts. In het verleden kon je het insigne behalen voor drie categorieën:

Doordat er regelgeving is omtrent parapenten is deze mogelijkheid bij het insigne vervallen. Helaas zijn er geen instructeurs voor zweefvliegen waardoor het niet mogelijk is om de Gouden Wing te halen voor zweefvliegen.

Voor lijnbesturing zijn in Nederland een tiental instructeurs voor Lijnbestuurd vliegen. Bij voldoende animo wordt er 1 keer per jaar een nieuwe cursus gedaan om nieuwe instructeurs op te leiden.
Binnen een viertal luchtscoutinggroepen wordt er op dit moment met lijnbestuurde toestellen gevlogen. De leden van deze groepen kunnen, na voldaan te hebben aan de gouden wing eisen, afvliegen voor 2 gekwalificeerde instructeurs. De behaalde gouden wing wordt altijd geregistreerd in Scouts OnLine (SOL).
Het kan natuurlijk zijn dat je niet bij een groep zit waar gekwalificeerde instructeurs zijn. Vaak kan je dan wel bij een luchtscoutinggroep mee doen om daar je Gouden Wing te halen. Ook als je bijvoorbeeld bij een modelvliegvereniging zit en wilt afvliegen is dat mogelijk. Voor vragen hierover kan je contact opnemen met de Gouden Wing administratie. Ook voor informatie over de instructeurcursus kan je hiermee mailen.