Locatie: Zeist
Speltakken Welpen (Za 10:00 uur - 12:30 uur)
  Luchtscouts (Za 14:00 uur - 16:30 uur)
  Luchtexplorers (Vrij 19:00 uur - 22:00 uur)
Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.luchtvaartgroepzeist.nl/
Facebook www.facebook.com/groups/633583570111473

 

Luchtvaartgroep Zeist is in 1965 opgericht als afsplitsing van de Woudlopers in Zeist. Sinds 1981 hebben we ons eigen groepshuis, en tijdens ons 50 jarig jubileum hebben we ons groepshuis omgedoopt en genoemd naar de oprichter, Pieter Dekker.

U kunt het Pieter Dekker Groepshuis huren voor weekenden en kampen tot maximaal 20 personen. Voor meer informatie kijkt u op onze website.

Onze vaste programma-onderdelen zijn: Vliegtuigherkenning, luchtvaarthistorie, modelbouw, buitensport. Ook gaan we aan aantal keren per jaar op excursie naar luchtvaart gerelateerde bedrijven en instellingen.

Bij Vliegtuigherkenning en luchtvaarthistorie behandelen we verschillende vliegtuigen waarvan wij vinden dat een welp of luchtscout die mag herkennen. We maken powerpoint-presentaties waarbij we foto's en filmpjes tonen en de kenmerken van de verschillende vliegtuigen behandelen. Voor elke leeftijdscategorie passen we de informatie aan, zodat iedereen het programma kan volgen.

Tijdens de modelbouwopkomsten bouwen we de Aviadelaar MKII, de Sonny, de Soe en de Bartje. Een nieuw lid begint met een chucky, zodat hij na de opkomst een zelfgebouwd  houten vliegtuig mee naar huis kan nemen. Als instapmodel gebruiken we de Aviadelaar die we iets verkleind hebben, zodat de spanwijdte 66,6 cm wordt. Zo kan je meer Aviadelaars uit de standaard planken balsa halen, en houden we de kostprijs beperkt. De Soe hebben we om die reden ook iets verkleind, zodat we met één lengte hout (vuren en balsa) één vleugel kunnen maken. Op deze manier gooi je minder hout weg.

Aan het einde van het seizoen houden we met al onze zelf gebouwde vliegtuigen modelvliegwedstrijden op de Soesterduinen.

Natuurlijk staan ook de reguliere scouting activiteiten op het programma onder de noemer "Buitensport". Je moet hierbij denken aan Kaart en Kompas en GPS, tocht technieken, messen, bijlen en vuur en natuurlijk touwknopen en pionieren.

 

Binnenkort wordt deze website aangevuld. Wilt u meer informatie, kijk dan op onze eigen website kijk dan op http://www.luchtvaartgroepzeist.nl/