Een van de leukste onderdelen binnen scouting vinden de leden de insignes. Natuurlijk zijn er ook voor luchtscouts hele gave insignes, met als mooiste de Gouden Wing. Naast de insignes voor scouts kan je ook met welpen aan de gang met luchtvaart via de insignes. Bijvoorbeeld het insigne weer.

Naast heel veel uitdagende Scoutingactiviteiten leren luchtscouts alles over vliegen. Op deze pagina vind je praktische informatie over de onderdelen uit het spelaanbod voor de scoutsleeftijd speciaal voor luchtscouts. 

Insignes speciaal voor luchtscouts

In samenwerking met de luchtscoutinggroepen in Nederland zijn er binnen de specialisatiefase van de scouts twee insignes ontwikkeld. Deze insignes zijn in eerste instantie interessant voor luchtscouts, maar ook land- of waterscouts die hierin geïnteresseerd zijn, kunnen met deze insignes aan de slag.

Bij deze insigne-eisen horen ook enkele bouwvoorbeelden:
Wil je meer weten over de insignes en de drie fases? Kijk dan op deze pagina.
 
De insignes voor Modelvlieger en Vliegenier zijn te bestellen via de ScoutShop.

Wetgeving

 

Regels, je komt ze overal tegen: landelijke regels, regelgeving uit Europa, regels van je gemeente of van je eigen Scoutinggroep. Bij luchtvaartactiviteiten heb je ook te maken met wetten en regels en het is belangrijk hiervan op de hoogte te zijn. Zo zijn er eisen gesteld aan radiografisch vliegen, aan de locatie waar je mag vliegeren en bijvoorbeeld over het oplaten van wensballonnen. Lees hier meer over wetten en regels rondom wensballonnenen rondom vliegeren en luchtballon oplaten. Voor regels rondom modelvliegen, kijk je op de website van de KNVvL.